Gelişmeler

6/recent/ticker-posts

Konyaspor'da Guilherme'de kırmızı alarm

Konyaspor'a 2020 yılında Aykut Kocaman döneminde Polonya'nın Jagiellonia Bialystok takımından 100 Bin Euro bedelle transfer edilen Guilherme Sitya'nın sözleşmesi sezon sonu bitiyor.


Geçen sezon klasik olarak yine çok iyi bir performans sergileyen futbolcu, ligde 37 maçta forma giyip 5 gol ve 7 asist ile 12 gole direk katkı yaparak, N'zonzi ile beraber takımın ligde kalmasında büyük rol oynadı. Tff resmi sitesine göre Konyaspor'la sözleşmesi 30 Haziran 2025'de bitecek olan Guilherme'nin acilen sözleşmesi uzatılması gerekiyor.

Konyaspor maçlarda hücum yaparken genellikle sol kanadı kullanıyor. Bunun sebebi Guilherme o koridoru hem defansif anlamda hemde ofansif anlamda çok iyi kullanması, Guilherme ile başlayan hücumlar genelde tehlikeli bir atağa dönüşüyor. Duran topları da çok etkili kullanan Guilherme, Süper ligin en etkili orta açan ve duran top kullanan beklerin arasında ilk sırada yer alıyor.

Şuan 34 yaşında olan futbolcu, fit görünümü ve sağlığına dikkat etmesi ile biliniyor. Geçen sezon hiç maç kaçırmayan Guilherme, sakatlık ve kart sorunu ile takımı hiç eksik bırakmadı. Bu sezona da çok güzel başlayıp çok güzel bitiren Brezilyalı, ligin en iyi sol bekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bu arada Guilherme'yi Polonya'dan keşfedip takıma kazandıran efsane teknik direktörümüz Aykut Kocaman'a da teşekkür etmemiz gerekiyor. Daha önce Konyaspor'a ucuz maliyetli kaliteli bir çok futbolcu kazandıran Aykut Kocaman, Konyaspor'un büyük maddi gelirler kazanmasını sağlamıştı.

Konyaspor yönetimi bir an önce harekete geçip Guilherme'nin sözleşmesini en az 2 yıl daha uzatması gerekiyor. Süper ligden bir çok takım Guilherme'yi takip ediyor. Özellikle İlhan Palut Guilherme'yi Rizepor'a istiyor. Geçen sezon Rizepor tarafından bir girişim olmuş fakat Guilherme Konyaspor'da kalmayı tercih etmişti.


Bu Haberi