Gelişmeler

6/recent/ticker-posts

Konyaspor'un transfer yasağı nedeni belli oldu ? İşte ilginç detaylar

Konyaspor FIFA'dan gelen transfer yasağı cezasını, tüm ödemeleri yapmasına rağmen resmi olarak kaldıramadı. FIFA'nın resmi sitesinden yapılan güncel açıklamaya göre Konyaspor 1 dosya ile transfer yasağı alan kulüpler içinde yer almaya devam etti. 


Peki Konyaspor tüm ödemeleri yapmasına rağmen neden resmi olarak transfer yasağını kaldıramadı, bunun sebebine değinelim. Konyaspor 2022 yılında 500 Bin Euro bedelle Kondrad Michalak'ı Rusya'nın Akhmat Grozny takımından transfer etti. Fakat bu transferle alakalı ödemelerden bir kısmı yapılmayınca Konyaspor FIFA'lık oldu ve diğer dosyalarla beraber Konyaspor'a transfer yasağı cezası geldi. Konyaspor geçtiğimiz günlerde bu borçla alakalı ödemeleri yaptı. Fakat FIFA ile Rusya Federasyonu arasındaki prosedur sıkıntıları sebebiyle ödeme Akhmat Grozny Kulübü'nün hesabına geçmedi. Bu sebepten ötürü transfer yasağı resmi olarak kalkmadı. 

Konyaspor bu konuda FIFA'ya baskısını artırarak bu konuyu bir an önce çözmesi ve transfer yasağını kaldırması için ek süre verdi. Yakın zamanda bu prosedür sorunun çözülüp Konyaspor'un transfer yasağının resmi olarak kalkması bekleniyor.


Bu Haberi