Gelişmeler

6/recent/ticker-posts

Konyaspor Federasyondan gelecek kararı bekliyor

Değişen yabancı futbolcu kuralına göre yeni sezonda Süper ligde takımlar 12 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayacak. İlk 11'de yabancı sınırı olmayacak, dileyen takımlar sahaya 11 yabancı ile çıkabilecek.


Fakat Konyaspor aldığı %25'lik yabancı futbolcu cezası yüzünden 9 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabilecek. Mevcut kadrosunda şuan 11 yabancı futbolcu bulunan temsilcimiz bu yasak kalkmaz veya ertelenmezse bu sayıyı 9'a düşürmek zorunda kalacak. Mevcut kadrodaki yabancı futbolcular şu şekilde; Slowik, Guilherme, Damjanovic, N'zonzi(yeni sözleşme imzalanacak), Niko Rak, Boateng, Prip, Moreno, Ndao, Sambou ve Cikalleshi

2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Sambou ile yolları ayırmayı planlayan yönetim henüz bu futbolcuyu ayrılık yönünde ikna edemedi. Diğer yandan Niko Rak ve Boateng'in kadroda yer açmak için kiraya verilebileceği tahmin ediliyor. İyi bir teklif gelmesi durumunda Prip ile de yollar ayrılabilir.

Konyaspor Futbol Federasyonuna bu yasağın kalkması veya ertelenmesi için başvuruda bulundu. Federasyondan gelecek yanıt bekleniyor. Süper ligden 6 kulübün daha bu cezayı aldığı ve ertelenmesi için başvuruda bulunulduğu öğrenildi. Gelen bilgilere göre bu yasağın büyük ihtimalle ertelenmesi bekleniyor.


Bu Haberi